Onze 👣prints verkleinen.

Sinds jaar en dag is Sierhuis bezig met een milieubewuste bedrijfsvoering binnen de verschillende disciplines van het bedrijf.

Geruime tijd hebben wij uitsluitend energie gebruikt op basis van duurzame windenergie. Sindsdien wordt de totale stroombehoefte opgewekt met de 132 zonnepanelen op het dak. Hiermee is Sierhuis energie neutraal voor het stroomverbruik. Ook wordt er actief gewerkt om het gasverbruik te minimaliseren: bewustere omgang met het opwarmen en ventileren van diverse ruimtes, goede isolatie en de aanschaf van warme bedrijfskleding voor de donkere maanden zorgen ervoor dat de centrale verwarming minimaal gebruikt wordt.

🦶 Energie opwekking

🦶🏻 (Rest)materialen

🦶🏼 Transport

🦶🏽 Productie

🦶🏾 Lid van Prosperity Community

🦶🏿 Duurzaam assortiment

🌱

De Prosperity Community, een groeiende groep Nederlandse ondernemers, heeft t/m mei 2024 al ruim 1.200.000 bomen heeft laten planten. Bomen worden door de lokale bevolking, die in dienst zijn bij Prosperity Community partners Eden Reforestation Projects, Veritree en ARC rond de evenaar geplant in o.a. Brazilië, Kenia, Madagaskar, Nepal en de Filipijnen. Hiermee kan de lokale bevolking een menswaardig bestaan opbouwen, worden ontboste gebieden hersteld, koelen de herstelde bossen hun omgeving weer en slaan tegelijkertijd CO2 op.

prosperitycommunity

🌿

Wij recyclen rest materialen en proberen deze een tweede leven te geven. Zo maken wij Ecobanners (gemaakt van Honingraatkarton) die na retour ontvangst een nieuw leven krijgen in de vorm van een laptopstandaard. Hiermee proberen wij de levenscyclus van een materiaal te verlengen. Als een materiaal niet meer gebruikt kan worden recyclen we deze in de daarvoor bestemde afvalstromen.

Bij de keuze van materialen is duurzaamheid een belangrijk aspect. Materialen en inkten worden gekozen o.b.v. de belastbaarheid voor het milieu. Zo worden geregeld inkten vervangen voor een milieuvriendelijker alternatief (bijvoorbeeld water-gedragen inkten).

Ook het gebruik van vervoersmiddelen is een belangrijk onderwerp op de duurzaamheidsagenda. Er zijn bij het bedrijf 2 volledig elektrische auto’s beschikbaar. Daarnaast motiveren wij het personeel om zoveel mogelijk met de fiets naar het werk te komen.

Sierhuis denkt ook buiten de grenzen van het eigen bedrijf. Zo zijn wij lid van de Prosperity Community en planten wij bomen die bijdragen aan de volgende punten:

  • Stimulering van de werkgelegenheid in ontwikkelingslanden;
  • Vergroten van het ecologisch bewustzijn en verbeteren van de biodiversiteit;
  • CO2-reductie in de atmosfeer.

Ook heeft Sierhuis een assortiment samengesteld dat aan dit goede doel verbonden is. Zo kan de klant zelf de keuze maken om een product te kopen en tegelijkertijd bomen te laten planten.

Tevens kunnen er via Sierhuis losse bomen vouchers worden gekocht ter waarde van 20 geplante bomen.

Gerelateerde artikelen